AI-generert bilde.

Brukerveiledning

Hvordan sette opp 2-faktor på Microsoft konto – iPhone

Denne veilederen vil vise deg hvordan du setter opp 2-faktor autentisering på din Microsoft konto. Du kan allerede nå legge til en metode for autentisering, slik at kontoen din er klar når 2-faktor blir påkrevd ved pålogging.

Hva er autentisering? Autentisering betyr at du har en metode for å identifisere deg selv ovenfor systemet du skal logge deg på. Normalt gjøres dette ved å bruke et brukernavn og passord, men med 2-faktor autentisering får du et ekstra steg med sikkerhet for at systemet skal godkjenne deg som bruker.

Dette trenger du for å gjennomføre veiledningen: 

  • En PC. For å enklest mulig kunne følge denne veilederen, bør du bruke en PC. Har du ikke en PC, men kun et nettbrett, kan du følge denne brukerveilederen ved å bruke nettleseren på nettbrettet på tilsvarende måte som på PC.
  • En mobiltelefon. Vi anbefaler en kode-applikasjonen som skal brukes for 2-faktor autentiseringen, noe som krever en smart-telefon. Har du ikke en smart-telefon kan du velge å få koder på SMS. Du finner en lenke til veilederen for oppsett av SMS under punkt 5 i denne veilederen.

NB: Denne veilederen er laget for deg som bruker iPhone.

Illustrasjon

For å legge til en metode for autentisering, kan du åpne nettleseren din og gå til adressen ”office.com” (1). Du er nødt til å åpne office.com på en PC/nettbrett for å sette opp autentisering med Microsoft authenticator. Dette fordi telefonen skal benyttes til å skanne en kode på et senere tidspunkt. Når du åpner office.com på din PC, vil du bli logget inn på din Microsoft konto. Hvis du ikke blir logget inn automatisk, kan du logge deg på med e-postadressen du har på jobb og passordet du bruker for å logge deg på datamaskinen.

Illustrasjon

Når du er logget inn, kan du se dine initialer oppe i høyre hjørne (2). Klikk en gang på initialene, og du vil se en liten boks åpne seg. Klikk på ”Vis konto” (3) for å gå videre.

Illustrasjon

På venstre side av skjermen vil du nå se en meny. Klikk på ”Sikkerhetsinformasjon” (4).

Illustrasjon

Du vil nå se denne oversikten, hvor du kan legge til en metode for autentisering. Klikk på ”Legg til metode” (5).

Tips: Det er en fordel å legge inn SMS som autentisering som et alternativ til Microsoft Authenticator. Vi anbefaler derfor at du fullfører denne veilederen for oppsett av Microsoft Authenticator, for deretter å sette opp autentisering via SMS (lenken åpnes i ny fane): https://www.indigo-ikt.no/faq/hvordan-sette-opp-2-faktor-pa-microsoft-konto-sms/

PS. Løsningen med SMS som autentisering er også et godt alternativ for deg som har en telefon som ikke kan installere appen Microsoft Authenticator.

Illustrasjon

Du vil nå få spørsmål om hvordan type autentisering du ønsker å legge til. Her kan du velge app eller SMS. Det finnes flere typer apper som vil fungere som autentisering, og SMS fungerer også. Vi anbefaler på det sterkeste at du velger en app, og at appen du bruker er Microsoft Authenticator. Dette vil gi flere fordeler i ettertid, fordi ting går mer automatisk ved bruk av Microsoft sin egen app i Microsoft sine programmer.

Velg ”Authenticator-app” (6) og klikk på ”Legg til” (7)

Illustrasjon

Du vil nå få beskjed om å installere Microsoft Authenticator-appen på din telefon.

Illustrasjon

Du skal nå bruke din telefon.
Når du har åpnet App Store, kan du enkelt søke etter ”Microsoft authenticator” eller bare ”authenticator” i søkefeltet (8) som du ser i dette eksemplet. Finn da ”Microsoft Authenticator” i listen over apper som dukker opp etter ditt søk, og trykk på ”HENT” (9).

Illustrasjon

For å starte installasjonen, må du dobbelttrykke på ”låseknappen” på høyre side av din iPhone (10).

Illustrasjon

Når installasjonen er ferdig, trykker du på ”ÅPNE” (11).

Illustrasjon

Du må nå godkjenne personvernerklæringen. Dette gjør du ved å trykke på ”Jeg er enig” (12).

Illustrasjon

Du kan nå velge hvordan du vil legge til en konto. Klikk på ”Skann en QR-kode” (13).

OBS: Hvis du allerede har lagt til en konto på Microsoft Authenticator fra før, vil du ikke få opp denne beskjeden om å legge til en konto. Du må da trykke på «pluss-ikonet» oppe i høyre hjørne på applikasjonen for å få opp valget du trenger for å gå videre i denne veilederen Velg da å legge til en «Jobb- eller skolekonto».

Illustrasjon

Du må nå tillate appen å bruke kameraet på din telefon. Appen bruker kameraet på telefonen for å scanne QR-koden. Trykk på ”OK” (14) for å gi appen tillatelse til å bruke kameraet.

Illustrasjon

Du skal nå fortsette på din PC.
Når appen har tilgang til kameraet og den vil at du skal skanne en QR-kode, ser du på PC-en din igjen, og klikker på ”Neste” (15).

Illustrasjon

Du skal nå bruke din telefon til å skanne QR-koden.

Hold telefonen opp slik at kameraet får skannet QR-koden (16) som vist på bildet under. Det er QR-koden som vises for din Microsoft Authenticator som skal skannes, ikke skann QR-koden som vises her i veilederen.

Illustrasjon

Når du har skannet QR-koden, vil du få beskjed om å vente litt mens den knytter kontakt med kontoen din.

Illustrasjon

Du vil nå få beskjed om at appen ønsker tillatelse til å sende deg varsler. Dette må du tillate for at appen skal kunne gi deg beskjed om autentisering ved pålogging senere. Klikk på ”Tillat” (17) for å fortsette.

Illustrasjon

Du fortsetter nå på din PC.

Når QR-koden er skannet og du har tillat varslinger. Du kan nå klikke ”Neste” (18) på din PC.

Illustrasjon

Det vil nå bli gjennomført en test, for å se om alt fungerer som det skal. Du får da beskjed om å ”Godkjenn varslingen vi sender til appen” (19).

Illustrasjon

Du vil nå motta et varsel på din telefon.

På telefonene din vil du nå få et varsel med spørsmål om du vil godkjenne påloggingen. Trykk på ”Godkjenn” (20).

Du kan nå godkjenne påloggingen med den måten du har satt opp for identifisering på din telefon. Dette kan f.eks være en kode, et mønster, fingeravtrykk eller ansikt-gjenkjenning. Godkjenn påloggingen med den måten du har valgt på din telefon.

Illustrasjon

På din PC vil du nå se at den ble godkjent, og du kan nå klikke ”Neste” (21).

Illustrasjon

Du vil nå se samme oversikt som tidligere i denne veilederen, og du kan se at ”Microsoft Authenticator” (22) nå er lagt til under ”Sikkerhetsinformasjon”.

Kontoen din er nå klar for å bruke 2-faktor pålogging med Microsoft Authenticator, og du vil enkelt kunne logge inn med appen når vi slår på 2-faktor senere!

Du kan nå lukke nettleseren.

Kommentarer

4 kommentarer

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *