Sikkerhet

Velkommen til vår nettside om sikkerhet

Denne nettsiden inneholder nyttige tips, triks og kurs om digital sikkerhet. Gjør deg kjent med innholdet og se gjerne innom denne nettsiden med jevne mellomrom. Innholdet på denne nettsiden vil kontinuerlig utvikles, for å holde deg oppdatert ettersom teknologien utvikler seg!

Kurs og temaer

Vi har flere kurs innen IT sikkerhet. Vi har delt inn disse i temaer, som du kan lese mer om og gjennomføre her.

Før du går videre inn på temaene og innholdet lenger ned på denne siden, ønsker vi at du ser en kjapp innføring i informasjonssikkerhet:

Temaer

Verdifull data

All data er nyttig for noen, men det er noe data som har mer verdi enn annet. Les mer om hvorfor det er viktig å beskytte dataene man har tilgang til.

Passord

Passord er den vanligste måten å beskytte sin data på. Er ditt passord godt nok? Les mer om hvordan du kan lage et godt passord, og hvilken andre tiltak du kan gjøre for å sikre dine data.

Nettvett

Les mer om tips og triks for å sikre deg selv på internet.

Krise

Det er fort gjort å klikke på en lenke eller åpne et vedlegg med skadelig innhold. Hva gjør du når du uhellet er et faktum? Les mer om hva du må gjøre hvis du har klikket på noe du ikke burde.

Informasjon for ledere:

Som leder i en organisasjon har du et særskilt ansvar for sikkerhet. Les mer om hvilket ansvar innen IT du som leder har.

Sikkerhetsansvarlige

Hvis du lurer på hvem som er sikkerhetsansvarlig i din kommune, kan du se en oversikt over sikkerhetsansvarlige dette på vår nettside.