AI-generert bilde.

VR-lab

Velkommen til vår VR-lab! Virtual reality (VR) er en teknologi som lar brukere oppleve og interagere med en simulert verden, som om de var fysisk til stede i denne virtuelle omgivelsen. Ved å bruke VR-hodesett og kontrollere, kan deltakere utforske digitale landskap, samhandle med 3D-objekter og engasjere seg i realistiske scenarier på en helt ny og spennende måte.

Hensikten med vår VR-lab er å tilby kommunalt ansatte fra alle sektorer en mulighet til å prøve og forstå VR-teknologi, slik at de kan identifisere mulige bruksområder og fordeler innenfor sitt arbeidsfelt. Ved å eksperimentere med VR kan vi sammen utforske nye måter å forbedre tjenester, kommunikasjon og effektivitet, og samtidig inspirere til kreativitet og innovasjon i den offentlige sektoren. Det er også en fin arena for å dele erfaringer. Besøk vår VR-lab for å oppleve denne banebrytende teknologien og oppdage hvordan den kan forvandle måten vi arbeider og samhandler på.

Hvor er labben?

Vi har etabler VR-lab i våre lokaler på Rasta (Kongsvinger) og Kjonerud (Hamar). Vi kan også ta med utstyret for den test/demo hos din enhet.

Når kan jeg besøke?

Hvis du ønsker å besøke en av våre VR-laber, eller at vi skal komme til din enhet, vennligst ta kontakt med Petter Berg på e-post petter.berg@indigo-ikt.no eller tlf: 90 17 01 78 for å avtale tid og sted.

Hva kan vi prøve?

Vi har et samarbeid med Fynd Reality, som er en norsk utvikler av VR-programmer. Vi har derfor tilgang til en rekke programmer som er relevante for mange innen kommunal sektor.

Virtuelt medisinrom

Illustrasjon

I det virtuelle medisinrommet kan du øve på hvordan det er finne og distribuerer riktige medisiner.


Dialogsimulering

Illustrasjon

Hvordan takler du den vanskelige samtalen? I dialogsimulering kan du som lærer øve på vanskelige situasjoner som kan oppstå mellom deg og foresatte, kollegaer og elever.


Opplev verden

Illustrasjon

Med Google Earth i VR kan du oppleve store deler av verden i «ekte» omgivelser. Besøk byer og steder av interesse, uten å forlate stolen.


Mindfulness

Illustrasjon

Få et avbrekk i hverdagen med meditasjon. VR teknologien gir deg muligheten til å sette deg i et ønsket miljø og bli guidet gjennom en økt meditasjon.


Verdensrommet

Illustrasjon

Her kan du utforske mange planeter, asteroider og stjerner rundt om, samt lære om dem.


Mondly

Illustrasjon

Perfekt for den som vil lære nye språk, eller øve på språk de kan.


Open Brush

Illustrasjon

Her kan du la kreativiteten flyte ut i et tre dimensjonalt rom, som du kan endre på etter ønske.


Museum

Illustrasjon

Her kan du lære kort om noen kjente kunst objekter fra stolen.


Inside a Cell

Illustrasjon

For den som vil lære om oppbyggingen og funksjonene til en celle i kroppen.


Beat Saber

Illustrasjon

Her har den som liker musik en fin alternativ trenings metode, samt at man kan trene på reaksjonsevne og øye-hånd Koordinasjon


Motion sickness (Bevegelsessyke)

Illustrasjon

Motion sickness, eller bevegelsessyke, oppstår når det er uoverensstemmelse mellom hva vi ser og føler. I VR kan dette forekomme siden brukeren ser bevegelse uten faktisk å bevege seg. Dette kan medføre symptomer som kvalme og svimmelhet. Ved å være oppmerksomme på dette når du bruker VR (selv eller med andre), kan vi minimere ubehaget og skape en bedre brukeropplevelse.