AI-generert bilde.

Viktig endring i hvordan vi håndterer iPad-er i oppvekstsektoren

I juni gjør vi en stor endring i måten vi organiserer og kontrollerer iPad-er brukt i skolene, noe vi kaller «flåtestyringssystemet». Dette er et teknisk verktøy som hjelper oss med å holde oversikt og styre iPad-er effektivt. Vi bytter fra et system kalt Workspace ONE (tidligere kalt AirWatch), til et annet system kjent som Microsoft Intune.

Hva betyr dette for deg?

Alle iPad-er som brukes i oppvekstsektoren, må nullstilles for å fungere med det nye systemet, Microsoft Intune. Dette må gjøres før 21. juni 2024, slik at de er klare til å bli satt opp på nytt 12. august. Det betyr at vi først må slette all informasjon på disse iPad-ene fra det gamle systemet, og så sette dem opp igjen med det nye systemet.

Vi i Indigo IKT er her for å hjelpe til med dette, men det er viktig at hver skole sikrer at alle iPad-er faktisk blir gjort klare for overgangen.

Dette er en viktig endring som trenger mye forberedelse. Vi trenger å planlegge godt, snakke sammen om hvordan vi gjør det, og sørge for at alle er informert om hva som skjer. Dette er for å sikre at overgangen går så smidig som mulig.

For å være godt forberedt, har vi involvert de ansvarlige for skolenes iPad-er i denne prosessen siden januar 2024. Vi har også planlagt en testperiode fra april til mai, for å sørge for at alt fungerer som det skal.

Målet er at alle iPad-er skal være klare og fungere perfekt med det nye systemet når skolen starter igjen etter sommeferien i 2024.

Ofte stilte spørsmål

Nullstilling av iPad-ene må gjennomføres før 21. juni 2024.

Det vil være klart til å sette opp iPad-er i Intune fra og med 12. august 2024.

Du må påse at iPad-er er nullstilt før 21. juni 2024. Dette gjennomføres av IKT-resurser i oppvektsektoren, men det kan også hende at andre ansatte kan bistå med dette.

Ut over dette vil du ikke merke stort til dette.

Du ikke har rettigheter til å se express configuration, groups og apps. Microsoft gir oss ikke noen mulighet til å skjule elementer dere ikke har tilgang til dessverre.

NB: Detter gjelder IKT koordinatorer som har tilgang til Intune for Education konsollet.

Nei, den funksjonen finnes dessverre ikke i Intune enda.