AI-generert bilde.

Svake passord må byttes

Ditt passord er alt som beskytter organisasjonen sin data fra hackere/svindlere. Det er derfor svært viktig at ditt passord er trygt og vanskelig å gjette.

En vanlig måte en hacker angriper på, er å teste de mest kjente og vanlige passordene på din konto. Hvis de får tilgang, vil de få tilgang til adresseboken til hele organisasjonen og kan deretter angripe alle. Vi er derfor avhengig av at du har et trygt og sterkt passord som ikke er lette å gjette.

Vi kjører nå et program som tester flere av de kjente passordene opp mot brukernavnene til alle ansatte, og de som har et svakt passord vil bli varslet om dette på e-post. Hvis du mottar en slik e-post fra oss, må du bytte passord innen en uke. Blir ikke passordet byttet, stenges kontoen!

  • Sommer2020
  • Sommerferie2020
  • Vinter2019
  • Liverpool2020
  • Liverpool1892

Slike kombinasjoner av årstider og årstall, eller andre typiske interessefelt eller generelle ord som mange kjenner til, brukes ofte som passord, og er enkle å gjette seg frem til. Disse eksemplene vi har skrevet opp her, er kun få av mange kjente passord som nordmenn flest bruke. Hackere vil alltid teste alle disse passordene for å prøve å få tilgang til din konto.

Du kan enkelt endre ditt passord ved å bruke vår «passord-resett løsning». Lenke til denne finner du i Kommunemenyen eller på skrivebordet på ditt nettbrett. Har du problemer, kan du kontakte brukerstøtte hos oss.

Du kan også endre passord hvis du sitter på en Windows PC, ved å trykke Ctrl+Alt+Del på ditt tastatur og velger «Endre passord». Her får du dessverre ikke informasjon om hvilke passordkrav vi har.

Informasjon om passordkrav, og tips til hvordan du lager gode passord finner du på vår nettside: https://www.indigo-ikt.no/sikkerhet/passord/ (lenken åpnes i en ny fane i din nettleser).

Hvis du bytter passord, må du også huske å oppdaterer passordet på e-post på din mobiltelefon. Dette gjelder kun hvis du har tilgang til din jobb-e-post på din mobiltelefon.

Til informasjon vil ALDRI Indigo IKT sende lenker til slike endringer av passord i e-post. Hvis du mottar en e-post med informasjon om passordendring eller lignende med en lenke du skal følge, er det svindelforsøk!