AI-generert bilde.

Stor endring av Microsoft Teams

Nå kommer det en større endring av Microsoft Teams. Microsoft har gjort mange endringer for å gjøre Teams raskere og bedre å bruke, og blir nå mer integrert i Microsoft 365-miljøet. Denne endringen vil gjøre at deler av Teams vil se annerledes ut, og vi ønsker å gjøre deg oppmerksom på noen av disse endringene i tabellen under. Ønsker du å se alle endinger, ser du dette på Microsoft sin nettside: https://support.microsoft.com/nb-no/office/nyheter-i-microsoft-teams-d7092a6d-c896-424c-b362-a472d5f105de

Lilla varslerDu vil ikke lenger se de lilla «toast» -varslene, og oppgavelinjeikonet vil oppføre seg litt annerledes. Varsler er via Windows native notifications for å gi en konsistent opplevelse.
Legge til en Wiki i en kanalfaneDu vil ikke lenger se en Wiki-app. Velg i stedet Notes-appen.
Legge til tredjeparts skylagringstjeneste fra Filer-appen og Filer-fanen i kanalerDu vil ikke lenger se «Legg til skylagring» i Filer-appen i Teams venstre navigasjonsfelt og i Filer-fanen i Teams-kanaler. Nå kan du legge til tredjepartslagringsappen direkte fra Teams App Store.
Slå opp et organisasjonskart mens du er i en 1:1-chatVelg en brukers avatar eller profilbilde hvor som helst i Teams, og naviger til organisasjonskartet på profilkortet.
Slå opp LinkedIn mens du er i en 1: 1-chatVelg en brukers avatar eller profilbilde hvor som helst i Teams, og naviger til LinkedIn-fanen på profilkortet.
Legge til en app for dokumentbibliotek (DocLib) i en fane i kanalerBruk Sharepoint-appen i stedet. Legg deretter til dokumentbiblioteket derfra som en fane i kanalen. Eksisterende dokumentbiblioteker konverteres automatisk til et SharePoint-dokumentbibliotek ved første gangs bruk.
Aktivitet-fanen i chattenIkke lenger tilgjengelig.
Mulighet til å lagre meldinger og filer i TeamsIkke lenger tilgjengelig. Vil bli erstattet senere i år av en lignende funksjon.
Tillat brukere å følge en annen brukers tilstedeværelse, og varsle dem deretter om tilgjengelighetVelg en brukers avatar eller profilbilde hvor som helst i nye Teams for raskt å få en oversikt over deres online-status, neste tilgjengelige kalenderplass i Outlook, arbeidstid, lokal tid og arbeidssted (eksternt eller kontor).
Mulighet til å logge av fra systemstatusfeltet helt til høyre på oppgavelinjen (systemstatusfeltet).Ikke lenger tilgjengelig.
Dialogboksen InnstillingerInnstillinger er nå en app du får tilgang til fra Flere alternativer-menyen (…) i tittellinjen.
Om koblinger i Flere alternativer-menyen (…)Om-koblinger er nå i Innstillinger-appen under  kategorien Om teams.
Hjelp på applinjenHjelpeoppføringen, inkludert Hjelp-koblinger og Gi tilbakemelding, er nå plassert under Flere alternativer-menyen (…) i tittellinjen.
Mulighet til å bygge personlige Teams-apper ved hjelp av adaptive kortIkke lenger tilgjengelig.
Generelle utseendeendringerFarger, verktøytipsstiler og generelt utseende er oppdatert.
Mulighet til å bruke koder i dialogboksen «Legg til medlem».Det er nå en avansert flyt for koder.