AI-generert bilde.

Problemer med Outlook 2016

Flere brukere av Outlook 2016 opplever et problem der nye møter de setter opp automatisk blir omgjort til Microsoft Teams-møter. Dette skjer selv hvis de har valgt en innstilling i Outlook som skulle hindre dette. Problemet berører spesielt dem som bruker en nyere versjon av et tilleggsprogram for Teams i Outlook.

Microsoft har identifisert at feilen skyldes noen nylige tekniske endringer de har gjort i dette tilleggsprogrammet. Selskapet jobber nå med å rette feilen, og de forventer at en løsning vil være på plass for alle brukere innen 11. september 2023.

Opplever du dette, og trenger en midlertidig løsning på problemet, finnes det et par alternativer. Du kan manuelt opprette et møte uten Teams-link ved å benytte en spesifikk menyvalg i kalenderdelen av Outlook. Du finner dette under «Nytt Møte»-rullegardinmenyen, deretter velge «Ny møte». En annen måte å unngå problemet på er å bruke web-versjonen av Outlook, der dette problemet ikke forekommer.

Forhåpentligvis vil Microsoft snart komme med en permanent løsning, men i mellomtiden kan disse midlertidige metodene være til hjelp.