AI-generert bilde.

Google Chrome blir erstattet av Microsoft Edge

Oppdatert 20. juni 2024:

Vi skrev tidligere at denne endringen vil skje gradvis frem mot sommerferien. Vi ser at dette ikke lar seg gjøre alikevell, så dette blir gjennomført rett etter ferien.


Vi skal nå bytte standard nettleser fra Google Chrome til Microsoft Edge for alle brukere. Dette gjør vi for å få bedre integrasjon med våre Microsoft-produkter og øke sikkerheten. Denne endringen vil skje gradvis frem mot sommmerferien. Lurer du på hvordan dette vil påvirke deg, kan du finne noen spørsmål og svar rett under her.

  1. Bedre integrasjon: Edge fungerer bedre sammen med Office 365 og andre Microsoft-produkter, noe som gjør arbeidet enklere for alle.
  2. Enklere IT-administrasjon: Ved å bruke én nettleser, nemlig Edge, blir det enklere å administrere IT-systemene våre.
  3. Bedre sikkerhet: Edge har avanserte sikkerhetsfunksjoner som beskytter mot phishing og malware. Den integreres også med Entra ID for bedre sikkerhetsstyring.
  4. Styrket personvern: Edge har bedre personverninnstillinger som er i tråd med GDPR og andre personvernlover. Den samler mindre data om brukerne enn Chrome.
  5. Støtte for gamle systemer: Edge har en innebygd IE-modus som gjør det mulig å bruke eldre systemer og applikasjoner som er laget for Internet Explorer.
  6. Passordbehandler: Edge har en innebygd passordbehandler som synkroniserer med Entra ID, noe som gjør innlogging enklere og sikrere.

Nei. Endringen gjøres av oss, og det vil skje automatisk på din maskin.

Bokmerker, passord og andre relevante data vil bli overført fra Chrome til Edge.

Nei. Lagring av betalingsinformasjon tillater vi ikke i Edge. Dette av sikkerhetsmessige grunner. Betalingsmetoder du har lagret i Chrome vil derfor ikke bli tatt med over til Edge.