AI-generert bilde.

Airprint problemer

Vi vil informere dere om et pågående problem og en nødvendig oppdatering vedrørende Apple nettbrettene i skolene.

Utfordinger med Airprint og Uniflow: Da vi oppgraderte fra iOS 16.7 til 17.0, oppstod det problemer med Airprint-funksjonen i Uniflow-systemet på alle Apple nettbrett. Vi stoppet umiddelbart oppgraderingen så snart vi ble klar over problemet og har siden prøvd ulike løsninger, uten hell.

Viktig Sikkerhetsoppdatering: Et sikkerhetshull er funnet i iOS-versjoner eldre enn 17.2. Dette gjør det nødvendig å oppgradere alle nettbrett som fortsatt er på iOS 16.7.

Planlagt tvangsoppgradering: Vi vil automatisk oppgradere disse nettbrettene til iOS 17.2 mellom 15. og 17. desember. Vi har ikke funnet en løsning på Airprint-problemet med Uniflow enda.

Konsekvenser for utskrift:

  • Airprint direkte fra printere vil fungere.
  • Problemer med «Sikkerprint»: De som bruker Airprint-køen kalt «Sikkerprint» vil oppleve at denne funksjonen slutter å virke.

Vi beklager dette dypt og er i løpende dialog med Canon. Vi ble lovet en løsning for iOS 17.2, men dette har ikke fungert for vår del. Vi jobber for å løse problemet så raskt som mulig.

Risiko for utvidede problemer: Det er en betydelig risiko for at utskriftsproblemene vil øke fra og med denne helgen. Vi jobber med å finne en løsning, men ønsker å informere dere om situasjonen.

Vi beklager de ulempene dette medfører og takker for deres forståelse og tålmodighet.