Norkart utsatt for dataangrep

5. mai kl. 13:12 avdekket Norkart et innbrudd i sin søketjeneste. Hendelsen ble avdekket fort og stoppet, men uvedkommende kan ha fått tilgang til informasjon om deg, som f.eks: navn, adresse og fødselsnummer for tidligere- og eksisterende eiere samt festere og eiere av boretter er berørt.

Datatilsynet kan informere om følgende: Fødselsnummer i seg selv er ikke en sensitiv opplysning. Når fødselsnummer sammenstilles med adresseopplysninger, kan det imidlertid være en fare for misbruk, slik som for eksempel ID-tyveri. Vi ser derfor alvorlig på dette, sier kostituert direktør Janne Stang Dahl.

Se hele innslaget til Datatilsynet her: https://www.datatilsynet.no/aktuelt/aktuelle-nyheter-2022/datalekkasje-hos-norkart/

Norkart skriver i sin pressemelding at personer med fortrolige adresser og/eller skjermede bygg ikke er omfattet av hendelsen.

Les pressemeldingen i sin helhet her: https://www.norkart.no/

Fra Indigo IKT sitt ståsted, er det ikke avdekket avvik som gjelder kommunenes behandlingsavtaler opp mot tjenesten Hedmark Kart (som bruker blant annet tjenester fra Norkart), men selv om tjenesten ikke direkte er berørt, kan alle som står oppført som eiere eller tidligere eiere av eiendom i Norge være berørt.

NRK har publisert en artikkel om saken, med utdypende informasjon: https://www.nrk.no/norge/dataangrep-mot-norkart_-3_3-millioner-kan-vaere-berort-1.15962268

Saken oppdateres.