AI-generert bilde.

Nasjonal sikkerhetsmåned 2022

Illustrasjon
Illustrasjon av Petter Berg – Midjourney

Oktober er Nasjonal sikkerhetsmåned, og måneden hvor vi setter ekstra fokus på IT-sikkerhet. Som ansatt i en kommune eller et kommunalt foretak, er det viktig at du selv er klar over hva du har ansvar for, og hvilken lover/regler du må forholde deg til innen IT-sikkerhet.  

Hver mandag i oktober, kommer vi til å publisere en artikkel med et gitt tema. Disse artiklene kommer til å inneholde nyttig informasjon og materiell som kan benyttes for å øke bevisstheten rundt IT-sikkerhet.  

Tema-artikkler

Dig. lunjs

Illustrasjon

Vi arrangerer også Dig. lunsj hver mandag kl. 11.00. Dig. lunsj er et konsept som vi i Indigo IKT har innført, og er en uformell digital lunsj, hvor det blir korte “foredrag” med mulighet til å stille spørsmål og diskutere relevante temaer. Temaene for Dig. lunsj-ene vil være relevante til hver ukes tema.  

Du finner informasjon og påmelding til Dig. lunsj her:  

Kurs

I Indigo IKT-samarbeidet har vi flere kurs tilgjengelig for de ansatte. Du finner et kurs som er utviklet av KINS (foreningen kommunal informasjonssikkerhet) i KS-læring, og NorSiS (Norsk senter for informasjonssikring) har publisert et gratis kurs på sin nettside. 

KINS

Link til kurs: https://www.kslaring.no/local/course_page/home_page.php?id=18608

NorSiS https://norsis.no/kurs/ 

Link til kurs: https://norsis.no/kurs/

Materiell

Materiell som kan benyttes til å spre informasjonen, finnes i bunnen av hver tema-artikkel: